تبیان، دستیار زندگی
صف متقاضیان وام ازدواج کوتاه تر می شود و پیش بینی اولیه این است که با پرداخت ۵۰۰ هزار وام در ۲ ماه آینده، تعداد متقاضیان وام ازدواج به ۵۰ هزار نفر برسد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

صف وام ازدواج کوتاه می‌شود؟

صف متقاضیان وام ازدواج کوتاه‌تر می‌شود و پیش‌بینی اولیه این است که با پرداخت ۵۰۰ هزار وام در ۲‌ماه آینده، تعداد متقاضیان وام ازدواج به ۵۰ هزار نفر برسد.

بخش اقتصاد تبیان
میرمحمدصادقی

به گزارش تبیان به نقل از هشمهری، این مهم‌ترین خبری است كه روز گذشته یك مقام بانك مركزی اعلام و تأكید كرد: 11بانك در این طرح مشاركت دارند و اولویت در پرداخت تسهیلات با عروس و دامادهای مناطق محروم و كسانی است كه زمان بیشتری در صف مانده‌اند.

سیدعلی‌‌اصغر میرمحمدصادقی، مدیركل اعتبارات بانك مركزی دیروز در نشستی با خبرنگاران خبر داد كه به‌طور متوسط هر ‌ماه 70تا 80هزار فقره وام ازدواج از سوی بانك‌ها پرداخت می‌شود و انتظار می‌رود با پرداخت 500هزار فقره وام در 2ماه آینده تعداد متقاضیان دریافت وام ازدواج به 50هزار نفر پیش‌بینی‌شده در قانون بودجه امسال نزدیك شود. به گفته وی، به‌طور میانگین ماهانه بین 70تا 100هزار نفر در سامانه ازدواج ثبت‌نام می‌كنند.

قانون چه می‌گوید؟

به گزارش همشهری، براساس قانون بودجه سال‌جاری، بانك مركزی موظف است تمامی بانك‌ها و مؤسسات اعتباری كشور را ملزم كند به اندازه سهم خود از مجموع كلیه منابع در اختیار پس‌انداز، جاری و سپرده قرض‌الحسنه بانك‌ها در پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه مشاركت كرده و تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج را در اولویت نخست پرداخت قرار دهند به‌نحوی كه در 3‌ماه اول سال1396 تمامی پرونده‌های تعیین تكلیف‌نشده سال قبل در اولویت قرار گیرند. سقف وام ازدواج همچنان 10میلیون تومان به ازای هر یك از زوج‌ها و دوره بازپرداخت آن 4ساله است و طبق همین قانون همه بانك‌ها موظفند پس از تكمیل پرونده حداكثر تا یك‌ماه تسهیلات ازدواج را پرداخت كنند.

چرا 11 بانك به‌جای همه؟

درحالی‌كه قانون همه بانك‌ها را مكلف به پرداخت تسهیلات وام ازدواج به زوج‌ها كرده، سؤال این است كه چرا 11بانك حاضر به مشاركت در طرح ضربتی ازدواج شده‌‌اند؟ به گفته میرمحمد صادقی در طرح ضربتی وام ازدواج 11بانك ملی، ملت، صادرات، تجارت، كشاورزی، سپه، مسكن، توسعه تعاون، رفاه كارگران، قرض‌الحسنه مهر اقتصاد و صندوق قرض‌الحسنه پارسیان مشاركت دارند كه قرار است در ماه‌های مرداد و شهریور امسال با پرداخت تسهیلات، به ماه‌ها انتظار هزاران عروس و داماد مانده در صف پایان دهند.

اولویت در این طرح با متقاضیان مناطق محروم و افرادی است كه زمان بیشتری در صف انتظار دریافت وام ازدواج بوده‌اند. وی ادامه داد: به بانك‌ها توصیه كرده‌ایم پرداخت وام ازدواج را برای این دسته از متقاضیانی كه در صف انتظار قرار دارند، تسهیل كنند به شكلی كه حداكثر با معرفی یك ضامن برای هر فقره وام، قابل دریافت باشد

مدیركل اعتبارات بانك مركزی با اعلام این خبر كه 500هزار نفر همچنان در صف وام ازدواج هستند، افزود: برای كوتاه‌كردن این طرح با همكاری 11بانك تصمیم داریم تا تعداد افراد در صف را به 50هزار نفر كاهش دهیم و بانك‌های همكار در طرح ضربتی از امتیازات ویژه بانك مركزی برخوردار خواهند شد. وی تأكید كرد كه تمركز بر پرداخت وام ازدواج از سوی بانك‌های همكار در این طرح مانعی برای پرداخت سایر وام‌های قرض‌الحسنه نخواهد بود و آن موارد نیز باید پرداخت شود.

میرمحمدصادقی با یادآوری اینكه از ابتدای امسال 310هزار فقره تسهیلات وام ازدواج پرداخت شده است، گفت: از آنجا كه منابع قرض‌الحسنه از حساب‌های جاری و پس انداز قرض‌الحسنه پرداخت می‌شود، مشكلی در اجرای طرح رخ نمی‌دهد، ضمن اینكه بانك‌های همكار در این طرح اغلب با مازاد منابع روبه‌رو هستند.

از بانك‌های مانع‌تراش شكایت كنید

میرمحمد صادقی با یادآوری اینكه زوجین 2سال پس از تاریخ عقدنامه فرصت دارند برای دریافت وام ازدواج اقدام كنند، گفت: متقاضیان این وام از ابتدای مرداد‌ماه می‌توانند برای دریافت وام خود اقدام كنند، البته باید توجه داشت كه اگر فردی در سامانه قرض‌الحسنه دریافت وام ازدواج ثبت‌نام كرده و در مهلت قانونی یكماهه برای تكمیل پرونده خود اقدام نكرده باشد، خودبه‌خود از سامانه حذف می‌شود و باید مجدد ثبت‌نام كند. به‌گفته میرمحمد صادقی متقاضیان دریافت وام درصورت بروز مشكل می‌توانند از ابتدای مرداد با شماره‌های 29954283 و 29954256 و 29954260 و 29954270 تماس بگیرند.

اولویت وام با كدام عروس و داماد خواهد بود؟

مدیركل اعتبارات بانك مركزی گفت: اولویت در این طرح با متقاضیان مناطق محروم و افرادی است كه زمان بیشتری در صف انتظار دریافت وام ازدواج بوده‌اند. وی ادامه داد: به بانك‌ها توصیه كرده‌ایم پرداخت وام ازدواج را برای این دسته از متقاضیانی كه در صف انتظار قرار دارند، تسهیل كنند به شكلی كه حداكثر با معرفی یك ضامن برای هر فقره وام، قابل دریافت باشد.

به گفته میرمحمدصادقی، ستادی در بانك مركزی مسئول پیگیری اجرای این طرح شده است تا متقاضیان بتوانند هرگونه مشكل در دریافت این تسهیلات را به‌طور مستقیم به بانك مركزی اعلام كنند. وی یادآور شد: در این طرح سهمیه هر بانك مشخص شده كه بیشترین آن به بانك ملی با 90هزار فقره وام و كمترین آن به بانك قرض‌الحسنه مهر ایران با 30هزار فقره اختصاص دارد، هرچند برای صندوق قرض‌الحسنه پارسیان و بانك توسعه تعاون تنها 5هزار فقره سهمیه درنظر گرفته شده است.

منبع : روزنامه همشهری