تبیان، دستیار زندگی

رشد 400 برابری قیمت قیر

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور گفت: از سال 1380 تاکنون قیمت قیر 400 برابر افزایش یافته و چالش بزرگی در توسعه راه ها و نگهداری آن در کشور به وجود آورده است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
قیمت قیر
«خیرالله خادمی» روز سه شنبه در دهمین همایش ملی قیر، آسفالت و ماشین آلات در محل مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی افزود: محور حمل و نقل کشور ما جاده ای است و در 10 سال گذشته با وجود توسعه شبکه راه‌های کشور، بیش از 3300 کیلومتر ساخت شبکه ریلی در دستور کار قرار گرفته تا بتوانیم بخشی از بار و مسافر کشور را به خطوط ریلی کشور منتقل کنیم.
به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی، 10 درصد حمل بار در کشور با ریل و 90 درصد دیگر از طریق جاده است.
خادمی با یادآوری اینکه اکنون 7800 مسیر جاده ای جدید در کشور در حال ساخت است، تاکید کرد: خودرو محوری سبب شده که نیازهای کشور در این بخش بیشتر از این باشد.
به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی، اکنون حدود 18 هزار کیلومتر آزادراه و بزرگراه در کشور وجود دارد در حالی که برای تسهیل تردد بار و مسافر باید طول این آزادراه ها و بزرگراه ها به حدود 35 هزار کیلومتر برسد.
وی افزود: متاسفانه هزینه استفاده از قیر و آسفالت در کشور بسیار افزایش یافته و این سبب شده مصرف 25 تا 30 میلیون تن آسفالت کشور اکنون به حدود 15 میلیون تن کاهش یابد.
معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: قیمت قیر امسال نسبت به پارسال سه و نیم برابر افزایش یافته و این سبب شده حجم استفاده از نیروها و مشتقات آن در سطح کشور روند نزولی داشته باشد.
خادمی افزود: با وجود کمبود منابع مالی، باید تلاش کنیم با استفاده از قیر و آسفالت با کیفیت، عمر مفید جاده های کشور را 10 تا 15 سال افزایش دهیم و از این ثروت ملی به خوبی استفاده کنیم.
وی، استفاده از روش بتن ریزی به جای آسفالت و افزایش کیفیت تولید قیر در کشور را مهمترین عامل تغییر رویکردها در این بخش اعلام کرد و گفت: با تغییر رویکردها می توانیم مصرف قیر و آسفالت را در کشور کاهش و از راهکارهای دیگری برای توسعه راه ها و نگهداری آنها استفاده کنیم.

** کاهش تولید و مصرف آسفالت در کشور
رئیس مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی نیز در ادامه این همایش گفت: تولید و مصرف آسفالت در سال‌های اخیر بسیار کاهش یافته به طوری که تولید سالیانه 30 میلیون تن آسفالت، اکنون به 10 تا 12 میلیون تن رسیده است.
«محمد شکرچی‌زاده» یادآورشد: دستیابی به توسعه پایدار بدون توجه به معیارهای علمی، عملی نیست و مرکز تحقیقات راه و ساختمان به عنوان یک بازوی علمی، در اختیار وزارت راه و شهرسازی است تا بتوانیم با استفاده از یافته های جدید، هزینه‌های خود را در توسعه راه‌ها و نگهداری آن‌ها بیش از پیش کاهش دهیم.
وی گفت: اکنون 12 آزمایشگاه تخصصی در کارخانه های تولیدی کشور مستقر هستند تا بر چگونگی تولید کیفی در کشور نظارت دقیقی شود .
شکرچی زاده افزود: در سال‌های اخیر به توسعه راه‌های روستایی کمتر توجه شده اما توسعه راه‌های روستایی از مطالبات مردم و نمایندگان مجلس است.
رئیس مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی افزود: وزیر راه و شهرسازی ما را موظف کرده برای توسعه راه‌های روستایی توجه بیشتری کرده و دستورالعمل های لازم در این زمینه را نیز تهیه کنیم.
وی خاطرنشان ساخت: معتقدم بدنه کشور از راه‌های موجود در کشور رضایت کافی ندارند، زیرا کیفیت راه‌ها کاهش یافته است و عمر لازم را برای ارائه خدمات مناسب به هموطنان را ندارد.
«مردم انتظار دارند با توجه به نیازهای آنها، راه های مناسبی را با استفاده از مصالح مناسب طراحی و اجرا کنیم.»

** تولید سالیانه 102 هزار تن تراشه آسفالت در کشور
دبیر علمی این همایش نیز گفت: تراشه های آسفالت یکی از مهمترین منابع موجود کشورند که می‌توانند بار دیگر با استفاده از مصالح جدید مورد استفاده قرار گیرند.
فریدون مقدس نژاد افزود: سالیانه حدود 102 هزار تن تراشه آسفالت در کشور تولید می‌شود که 42 هزار تن آن مربوط به قیر است.
وی، ارزش این تراشه ها را 165 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: باید تلاش کنیم از این تراشه ها برای بازسازی راه‌ها بخوبی استفاده کنیم.
به گزارش ایرنا، دهمین همایش ملی قیر، آسفالت و ماشین آلات از امروز تا 24 آبان ماه با حضور کارشناسان و برخی از دستگاه‌های اجرایی کشور در مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی برگزار می شود.
منبع: ایرنا