تبیان، دستیار زندگی

حمله سایبری به نیم میلیارد مشتری غول هتل‌داری دنیا

هکرها با نفوذ به دیتابیس شبکه هتل‌های زنجیره‌ای «ماریوت» فرصت دسترسی به اطلاعات شخصی صدها میلیون‌ مشتری را پیدا کرده اند که از سال ۲۰۱۴ میلادی سابقه اقامت در این هتل ها داشته اند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
هتل
این کمپانی با انتشار خبر این سرقت سایبری اعلام نمود که آنها در ابتدا متوجه شدند که کاربر بدون اجازه موفق شده به دیتابیس سیستم رزرو کمپانی استاروود (شرکت زیر مجموعه‌ی ماریوت) نفوذ کند.
پس از این اتفاق مشخص شده که از سال ۲۰۱۴ میلادی تا به حال، مسیر دسترسی غیر مجاز به شبکه‌های استاروود ایجاد شده و هکر‌ها از آن تاریخ قادر بودند اطلاعات شخصی ۵۰۰ میلیون مهمان‌ هتل‌های برند شرایتون و ماریوت را به سرقت ببرند.
گزارش شده که طی این نفوذ، اسامی، آدرس ایمیل، شماره تلفن، آدرس پستی، شماره پاسپورت، تاریخ تولد، جنسیت، زمان ورود و خروج یا اطلاعات پروفایل شخصی تقریباً ۳۲۷ میلیون مهمان این هتل‌های زنجیره‌ای دزدیده شده است. ضمن اینکه اطلاعات کارت اعتباری و حساب‌های بانکی بسیاری از این افراد نیز توسط هکر‌ها دزدیده شده است.
رییس و مدیرعامل هتل مرییات Arne Sorenson با انتشار بیانیه‌ای عنوان کرد:
«ما به شدت از حادثه‌ی به وجود آمده ناراحت هستیم و فکر می‌کنیم نتوانسته‌ایم امنیتی که مهمان‌ هایمان لیاقتش دارند را فراهم آوریم. ما تمام تلاشمان را می‌کنیم که از مشتریانمان محافظت کنیم و از اتفاق به وجود آمده درس بگیریم تا به جلو حرکت کنیم.»
گزارش شده که ارزش سهام این شرکت ناگهان از میزان قیمت ۱۱۵ دلاری خود به شدت پایین آمده و ۶ درصد کاهش پیدا کرده است.
سخنگوی این هتل‌ها Jeff Flaherty خاطر نشان کرده که تحقیقات برای نفوذ صورت گرفته در دست اقدام بوده و آنها در ابتدا باید لیست دقیقی از هتل ها بدست آورند تا بتوانند منشا آن را پیدا کنند. با این وجود او باور دارد که هتل‌های زنجیره‌‌ای ماریوت از این حادثه، در بلند مدت آنچنان ضرر نخواهند کرد و این اتفاق تنها اثری کوتاه مدت بر اعتبار این هتل ‌ها خواهد گذاشت.
[تاریخ انتشار خبر اصلی: ۱۱ آذر]
به‌روزرسانی: بر اساس گزارش رویترز سه منبع مدعی شده اند که بازرسان پرونده سرنخ هایی از دست داشتن گروه‌های جاسوسی وابسته به چین در این حمله سایبری پیدا کرده اند. ظاهرا انگیزه های پشت پرده این عملیات صرفا جمع آوری اطلاعات بوده و به مسائل مالی ارتباطی ندارد.
منابع مذکور تاکید کرده اند که چینی‌ها مظنون درجه اول هستند اما احتمال دست داشتن گروه های دیگر نیز وجود دارد چرا که آنها هم به ابزارهای مشابهی دسترسی دارند.
منبع:دیجیاتو